Mødested Amager

Cross-cultural meeting
Moedested Amager on 4th floor in the Kvarterhus

Praktikant i Mødested Amager - af Lidiya Metodieva Georgieva

 

 Lidiya

Presentation

 

Jeg hedder Lidiya Georgieva, stammer fra Bulgarien og har været i Danmark i 14 år. Jeg har tre voksne børn, en datter og to sønner. Min datter og min yngste søn bor sammen med deres familier på Amager og min stor søn bor sammen med sin familie i Bulgarien. Han er guldsmed, min datter leder en taxacentral og min yngste søn er møbelpolster. Jeg er skilt og bor på Amager sammen med min mor.

 

Praktikant hos Mødestedet Amager

 

Jeg er i øjeblikket på praktik her og har været her siden september 2014. Som master uddanne teolog fra Bulgarien og bachelor uddannet pædagog både fra Danmark og Bulgarien med 19 års erfaring fra forskellige institutioner, er jeg meget glad for at være og kommunikere med mennesker fra forskellige kultur. Derrnæst drager jeg desuden også fordel af mit modersmål bulgarsk samt mine russisk kundskaber og jeg prøver med min indsæts her at opbygge  stedet som Matadors agtigt hygge. Min beståelse af alimentations fødevare hygiejne kursus i 2013 var til nogen, når jeg laver kage hver mandag for vores hårdt arbejdende gruppe i Mødestedet Amager. Jeg er en hjælpsom, kreativ og netværk person, der er god til at opmuntre andre mennesker for at få dem tilbage på benene.

 

Mit navn

 

Lidiya er et græsk navn som helt enkelt betyder kvinde fra Lydien, et landskab, som i dag ligger i Tyrkiet. Navnet er blevet brugt i Sverige siden 1600- tallet og har eksisteret i almanakken siden 1901. Ved sidste århundredskifte var det et ganske almindeligt navn.

Ifølge bibelen i Apostlenes gerninger var Lidiya en purpur handler, som fik besøg af Paulus og senere blev døbt af ham. 

 

 

Barndommen er forberedelse til voksenlivet og alle mennesker skal opfylde deres drømme

 

Da jeg var 11 år gammel, blev mine forældre skilt og min far havde mig og min lille bror hver anden weekend. En gang var vi, sammen med min far, på besøg hos min fætter. Han havde besøg af sin tyske kæreste, og min far var meget begejstreret over, hvor flydende min fætter var i tysk. Siden da har jeg drømt om at kunne tale andre sprog. Jeg har både studeret og undervist på det internationale sprog, esperanto I løbet af min studie som teolog jeg har læst oldgræsk, engelsk, hebraisk og latin. Desuden deltog jeg i kurser på ny græsk og tysk, fordi jeg stadigvæk drømte om, at tale andre sprog.
Det lykkes mig ikke bagefter at få job i Tyskland, uddannelse i Grækenland eller optagelse på et kloster på en græsk ø. Med alt dette forsøgte jeg ellers for at forbedre de tre sprog kundskaber. Så min drøm kom i opfyldelse, da jeg her i Danmark, taler dansk.

 

På jagt for at finde lykken

 

Før at flytter her til med mine to uddannelser og forskellige kurser havde jeg fire forskellige jobs på samme tid, men det var ikke nok til at betale mine afgifter i lejligheden i Bulgarien. Så udlejede jeg den til en anden familie og boede sammen med min mor og min stedfar. Mine børn var voksne og har flyttet hjemmefra. Mine veninder var gift. Så var jeg meget ensom i weekenderne og i de festlige dage. Det livstil var ikke god nok til min inderens behov. Altså var det nødvendig at gøre noget for at blive tilfreds med sig selv. Bank på og åbnes, søg for at få, hjælp sig selv for at Gud hjælper dig også- stor det i bibelen. Det var Guds finger i min skæbne for at mødte min anden mand, der har været i 17 år som flytning i Danmark. Det var sket 17 år efter min skilsmisse. Indtil da har jeg besøgt 8 spændende lande, men jeg følte mig roligere her.

 

Ringen

 

I 2000, da jeg kom til Danmark sammen med min stor søn- min mellemste barn, var det første gang i hans liv, at han var uden for Bulgarien. Så han blev meget inspireret af at være her og da han kom tilbage til Bulgarien lavede han et guld fingerring med den lille havfrue, en ægte perle og mange små blå stener som hav. På den anden side af ringen var havet af små blå sten. Pga. den ring, har han vundet niende pladsen i European Facet Award 2001. Foran ham var kun italienere.

 

Min tro

 

Jeg stammer ikke fra en religiøse familie og jeg blev ikke døbt som barn og er opvokset i et kommunistisk land, hvor man ikke kunne få undervisning i religion, som vil være en stor betydning med etisk bagrung i børnenes opdragelse til det senere liv.

Først som 30 årige mødte jeg en kvinde via mit arbejde med det samme fornavn, som fortalte mig om kristendom.

Hun blev min gudmor da jeg blev døbt og de bibelske tekster og hendes råd har hjulpet mig meget i det kritiske år, fordi det var lige efter min far døde og jeg var bliv skilt.

Jeg begyndte at gå til gudstjeneste hver søndag og ikke at lave hånd arbejde den dag, fordi det er en hellig dag. Jeg mener at man den dag skal gå i naturen, besøge de syge eller bare slappe af med familie og venner.

For mig er det rigtig vigtigt at bede men som Jesus Kristus bad i Getsimanene have: "Gud ske vilje!" Og at lægge det over til Gud hvad der er det bedst for hver, fordi vi ikke altid ved hvad der er bedst for os.

Gud elsker alle mennesker og ved hvad der er godt for os.

Vi skal bruge vores evner og talenter og oplære os og tager den stilling, hvor er vi gode til i vores liv.

Det er ikke nok som kristen at blive døbt og konfirmeret, men skal også gå til gudstjeneste ofte og hvis man laver fejl i livet skal man komme til præsten og beder om tilgivelse.

 

Mine hverdage i Bulgarien og her  

 

er ens, fordi jeg altid er travlt, meget aktiv og stadigvæk leder efter noget nyt eller andre mennesker at lære at kende. Forskellen i mit livstil er at leve et sundere liv. Mit livs drøm er at lave en udstilling af colager og at skrive en bog og jeg håber at jeg når det her.