Mødested Amager

Fællesskab, tværkulturel dialog og kulturmøde
Mødested Amager på fjerde sal i Kvarterhuset

Mødested Amagers udflugt til Roskilde - af Lidiya Metodieva Georgieva

Roskilde Udflugt

Udflugt til Roskilde

 

Lørdag den 25. oktober 2014 tog vi 32 personer på en udflugt til Roskilde domkirke. Domkirken er med i UNESCOs verdensarvliste og stammer fra 1100-tallet men er blevet udvidet og ændret en del siden.

 

Der var en glad stemning i bussen, selv om det var regnvejr, og guiden Winnie havde givet os nogle historiske oplysninger på vejen dertil.

 

Hun viste os alle sammen senere rund i Roskilde domkirke med fortællinger om de mange kongegrave i kirken, som er den kirke i verden med flest konger og dronninger begravet i- 21 konger og 18 dronninger.

 

Efter rundvisningen spiste vi frokost sammen på en nærliggende restaurant, hvor vi havde forudbestilt mad blandt ti forskellige retter fra menuen. Det smagt dejligt og det var en hyggelig oplevelse at være med mellem de familier med børn af forskellige kulturelle bagrund. Alle nød det at få både en hyggelig lørdags tur og at lære noget af den danske historie.

 

Så kørte vi igen med bussen til en café med flot udsigt til havet, hvor vi drak kaffe, te og kakao med æblekage til.

 

Stemningen steg meget op og en dreng spurgte sin mor: " Hvor skal vi hen nu?" Han var så begejstret og ville ikke tage hjem endnu.

 

Så var vi alle sammen i godt humør på vejen hjem mens vi kom tilbage til Natanaels kirke omkring kl.17.

 

Det var en uforglemmelig oplevelse og vi var meget taknemmelige til dem, der havde organiseret den vidunderlige udflugt: Hanna Hirslund og Ellen Gylling fra Mødested Amager.